Dykkere fra Kysthjælper vinder klima- og biodiversitetspris

Assens Dykkerklub Assens Dykkerklub.

Assens Dykkerklub har vundet Assens Kommunes klima- og biodiversitetspris for klubbens indsats i både Kysthjælper og andre projekter for et bedre havmiljø.

De er lange og grønne, og de er guld værd for både biodiversiteten og binding af CO2. Det er naturligvis ålegræs, vi taler om, og ålegræsset spillede en vigtig rolle, da politikerne i Assens Kommunes udvalg for Medborgerskab, Kultur og Beskæftigelse udpegede vinderen af årets klima- eller biodiversitetsinitiativ 2023. Det skriver Assens Kommune i en pressemeddelelse.

– Vi går fra at have dykket rundt og observeret tingene, til at vi nu aktivt er med til at gøre en forskel ved at bruge vores udstyr til at forbedre havmiljøet, fortæller Johnny Billing, formand for Assens Dykkerklub, og fortsætter:

– Vi er meget beærede og stolte over at få den her pris. Det var jo et stærkt felt, vi var oppe i mod. Det er super vigtigt, at vi får fokus på at passe på vores havmiljø, og vi håber, at vi med vores initiativ kan være med til at inspirere andre til også at gøre noget.

”Vi vil gerne give noget tilbage til naturen”
Klubben har blandt andet været med til at arrangere affaldsindsamling i havne og marinaer og ikke mindst været en stor samarbejdspartner i Projekt Kysthjælper, hvor de har hjulpet med at plante ålegræs på havbunden for at forbedre tilstanden i Lillebælt:

– Vi vil gerne tage ansvar for den natur, som vi også selv benytter. Det handler om at benytte naturen på en bæredygtig måde og også give noget tilbage til naturen”, fortæller formanden, og fortsætter:

– Vi har mange unge, som er meget engagerede i den her dagsorden, og vi kan se, at det er noget, som optager vores medlemmer meget.

Et skulderklap til frivillige kysthjælpere
I Danmarks Sportsfiskerforbund, der organiserer Kysthjælper-projektet, er der også stor glæde over, at prisen går til netop Assens Dykkerklub.

– Klima- og biodiversitetsprisen er et velfortjent skulderklap til dykkerne fra Assens Dykkerklub. Klubbens frivillige har lagt en kæmpe indsats i Kysthjælper både under selve udplantningen af ålegræs i juni måned, men også i månederne op til udplantningen, hvor de har deltaget i planlægningen af arbejdet, siger Kysthjælpers projektleder, Erik Haar Nielsen.

Han fremhæver især dykkernes evne til at inddrage unge i Kysthjælpers arbejde.

– Vi er imponerede over dykkernes vilje til at inddrage unge i det frivillige arbejde. Ved udplantningen i sommer deltog et hold elever fra dykkerlinjen på Glamsbjerg Efterskole, og dem tog Assens Dykkerklub under vingerne, så de fik lært at udplante ålegræs og kunne være med til at gøre en forskel for havmiljøet, siger Erik Haar Nielsen.

347284980 6218078164978333 7567571403690338566 N
Elever fra dykkerlinjen på Glamsbjerg Efterskole på ålegræsudplantning med Assens Dykkerklub og Kysthjælper juni 2023. Foto: Glamsbjerg Efterskole.

Prisen skal skabe inspiration
Det er 2. gang, Assens Kommune kårer årets klima- eller biodiversitetsinitiativ:

– Med prisen vil vi gerne anerkende de borgere, foreninger og lokalsamfund, som tager initiativ til eksempelvis at nedbringe CO2-udledning, fremme biodiversiteten eller på anden måde arbejde for at fremme den grønne omstilling til inspiration for andre. Assens Dykkerklub har både arbejdet med biodiversitet og med at nedbringe CO2, fortæller Søren Thomsen, formand for Medborgerskab, Kultur og Beskæftigelsesudvalget i Assens Kommune.

Alle har kunnet indstille tiltag og initiativer til prisen, og ud over Assens Dykkerklub var Saltoftes Borgerforening og Markfællesskabet i Skalbjerg også indstillet.

Kom med, når kåringen skal fejres
Den 19. september klokken 15.30 vil Assens Dykkerklub få overrakt prisen samt 10.000 kroner, som de kan bruge til at fortsætte det gode arbejde for bedre biodiversitet under havoverfladen.

Det foregår hos Assens Dykkerklub, Næsvej 20 i Assens, hvor projekt Kysthjælper også vil være repræsenteret.

Kysthjælper – vi giver havet en hånd

Projekt Kysthjælper arbejder for at forbedre havnaturen og genskabe levestederne for fisk og bunddyr i de kystnære havområder.

Arbejdet bliver udført i samarbejde med frivillige og består i udplantning af ålegræs og etablering af mindre stenrev og muslingerev i fire kystnære havområder.

Kysthjælper ledes af Danmarks Sportsfiskerforbund og er finansieret af VELUX FONDEN. En række forskningsinstitutioner, kommuner og NGO’er er partnere i projektet og bidrager med både viden og stærke hænder for at hjælpe havmiljøet.

Bliv medlem

Støt op om vores arbejde

og bliv en del af fællesskabet

Dette felt er påkrævet
Dette felt er påkrævet
Det er ikke en gyldig e-mail
Der findes allerede en profil med denne e-mail, log venligst ind først.
Dette felt er påkrævet
Dette felt er påkrævet
Dette felt er påkrævet
Dette felt er påkrævet
Dette felt er påkrævet
Ingen ABU Sölv kystagn + cap (+ 149 kr.) DSF Cap (+ 100 kr.) Flexi Stripper (+ 149 kr.) Geoff Anderson WizTool værktøj (+ 149 kr.)
Farve: Blå Farve: Grøn Farve: Pink Farve: Sort
Dette felt er påkrævet

DKK {{model.price | number : 2}}

Vælg betalingsform

MobilePay MobilePay Betalingskort Kort

Ja tak, send mig nyhedsbreve med nyheder, tilbud, kurser og fortællinger om arbejdet for flere vilde fisk og et bedre lystfiskeri.

Jeg accepterer Danmarks Sportsfiskerforbunds betingelser. Dine oplysninger vil blive brugt til medlemsadministration såsom kontingentopkrævning og udsendelse af vores medlemsmagasin Sportsfiskeren. Se også vores privatlivspolitik.

Du skal acceptere vores betingelser

Kontingent gælder i 1 år. Fornyes automatisk og kan til enhver tid opsiges via "Min Side"