Få støtte til dit naturprojekt
Har du eller din forening planer om at lave et projekt, der gør noget godt for naturen i dit lokalområde? Så står Den Danske Naturfond klar med en pulje på 15 milloner kroner, de gerne vil dele ud af.
Den Danske Naturfond støtter foreninger og ildsjæle, der vil lave deres egne naturprojekter og dermed være med til at begrænse biodiversitetskrisen. Det kan blandt andet være projekter, der retter sig mod vandmiljøet i vandløb, søer eller ude på kysten.
Naturfonden har tidligere støttet 50 projekter, og nu er der lagt 15 millioner kroner i en ny pulje, hvor private, foreninger og organisationer kan søge støtte til nye projekter i 2024.
Thomas og Torben fik støtte
Lodsejer Thomas Hinnerskov og Torben Thinggaard fra Skjern Å Sammenslutningen gik sammen om et projekt, der opnåede en støtte på 907.601 kr. fra Den Danske Naturfond.
Det betød, at en strækning på 2 km ved Hoven Å i Skjern Å-systemet fik nye gydepladser og tiltrængt hjælp til vandmiljøet.
Læs mere om projektet her.
Det nytter at gøre noget
Erfaringerne fra de tidligere projekter er gode, og derfor har Naturfonden besluttet at hjælpe endnu flere med at gøre deres naturdrømme til virkelighed.
– Mange ildsjæle arbejder hårdt for at give naturen bedre vilkår i sø, å, eng og skov. Deres store arbejde og høje engagement fortjener en håndsrækning, som forhåbentlig kan inspirere andre til at gå i gang, siger Flemming Nielsen, direktør i Den Danske Naturfond.
De mange nye projekter er en ekstra indsats oven i Naturfondens øvrige arbejde med at opkøbe, beskytte og genoprette store naturområder 20 forskellige steder rundt i hele Danmark. Flere end 2.400 arter er i fare for at forsvinde helt fra den danske natur, og derfor er der brug for så mange bidrag som muligt.
– Hovedårsagen er, at naturen i Danmark mangler plads, fordi alt for mange levesteder er gået tabt. Hver kvadratmeter natur tæller, siger Flemming Nielsen.
Sådan søger du
Fonden lægger ved udvælgelse af nye projekter vægt på det lokale engagement og lokal forankring, og så ser man på, hvad der kan skabe gode levesteder for insekter, planter, frøer, fugle og fisk. Det gælder både på land, i vand, på mark og i skov.
Der prioriteres også projekter, der giver synergi i forhold til forbedret vandmiljø og reduktion i udledning af drivhusgasser.
Læs her, hvordan du kan søge og hvilke forhold, der har betydning for udvælgelsen af projekter.