Signalkrebs til hele holdet
Lørdag d. 12. august havde Danmarks Sportsfiskerforbund inviteret på kursus i fiskeri efter signalkrebs. Den invasive krebs breder sig hastigt og er nem at fange, hvis man kender metoden – og så er den særdeles velsmagende!
I 1970’erne blev signalkrebsen indført til Danmark. Siden har den spredt sig eksplosivt og er i dag at finde i store dele af Danmark. Signalkrebsen udgør et problem for den danske natur, fordi den er større, lever i større tæthed og generelt udkonkurrerer vores hjemmehørende europæiske flodkrebs.
Signalkrebs kan derfor i høj grad påvirke vandløbets dyr og planter og ændre den fysiske udformning på et vandløb eller en sø.
Der er desværre endnu ikke fundet en endegyldig metode til at bekæmpe signalkrebsen. Og så længe vi ikke kan bekæmpe signalkrebsen, ser vi den som en velsmagende ressource for lystfiskeriet, som vi gerne vil formidle om og undervise lystfiskere i, hvordan man fisker forsvarligt.
13 morgenfriske kursister
Dagen startede med et flot fremmøde af 13 ivrige og morgenfriske kursister der kom fra nær og fjern, ung som gammel, der alle ville lære at fange og tilberede de fredløse signalkrebs.
Den første time gik med gennemgang af reglement introduktion til fiskeriet, og derefter gik det løs.
Færre krebs end forrige år
181 Signalkrebs blev tilfangetaget, med den største hævning på 6 krebs på en gang. Da kurset blev afholdt forrige år, lød fangsten på mere end 400 krebs. Vi har ingen statistik for antallet af signalkrebs i Varde å, men man kan håbe, at antallet indikerer krebsens tilbagegang.
181 krebs var dog rigeligt til at give deltagerne en kulinarisk oplevelse. Slutningen på dagen forgik nemlig med tilberedning, hvor der blev lavet en lille forret og en snack i form af krebsedip med tilhørende dild chips.
Ikke alle havde lige så stor succes som andre, men en stolt kursusleder kan berette, at de heldige delte deres fangst med de knapt så heldige.